EDİRNE / İPSALA - Esetçe Suzan Demirci Çağdaş Yaşam Ortaokulu

Esetçe Suzan Demirci Çağdaş Yaşam Ortaokulu

Esetçe Orta Okulu 1957-1958 yıllarında köy katkısıyla binasını 3 derslik ve bir öğretmen odası şeklinde yapmıştır.Ayrıca 1957 yılında okul müdürlüğüne bir lojman yapılmıştır.

İkinci binasını 1971 yılında eğitim öğretime açmış olup bina bir beslenme odası, bir işlik ve 3 sınıftan oluşmaktadır.

Üçüncü binası ise 1980 yılında Esetçe Orta Okulu adı altında yapılmıştır.Bu bina ile birlikte bir lojman daha yapılmıştır.Orta Okul 1980-1993 yılları arsında bu binada,1993-1998 yılları arasında ise İpsala-Keşan Karayolu boyunda yapılan binada eğitim-öğretime devam etmiştir.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında 8 yıllık temel eğitime geçilince,ilkokul ve ortaokul İlköğretim Okulu olarak birleştirilerek köy içinde eğitim öğretimine devam etmiştir.

Keşan-İpsala yolu üzerindeki Orta Okul binası bir müddet okulun ve muhtarlığın koruması altıda kalmıştır.Daha sonra kaymakamlığımızın mantar yetiştiriciliği projesi için tamamen terk edilmiştir.

Okulumuz taşıma merkezlidir.Okulumuza Sarpdere Köyünün öğrencileri taşınmaktadır.

Sınıf mevcutlarımızın artması üzerine Keşan-İpsala Yolu üzerindeki binamız 2004 yılında onarım görmüş ve kaloriferli ısıtma sistemine geçmiş olup halen okulumuzun 1-2-3-4 ve 5.sınıf öğrencileri bu binamızda öğrenim görmektedirler.Köy içindeki binamızın ısınma durumu soba ile olup binalarımızda İlköğretim 1.sınıf bir şube,Ana Sınıfı,6-7 ve 8. sınıf öğrencileri öğrenim görmekteyken durum 26.11.2008 tarihinden itibaren değişmiştir.

26.11.2008 tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin aracılığıyla hayırsever iş adamı Sayın Selahattin DEMİRCİ'nin yaptırmış olduğu 8 derslikli bina ile şu an, Okul Öncesi öğrencilerimiz hariç 1-8 ler bir araya gelmiş olup aynı bahçede bulunan binalarımızda eğitim öğretim görmektedirler.

Köy içindeki binalarımızda iki Anasınıfı şubemiz öğrenimlerini sürdürmektedir. Diğer binalarımız da Halk Eğitimi Merkezi'nin açmış olduğu "Dikiş-Nakış ve Anne Çocuk Eğitimi" kurslarına tahsis edilmiştir.

26.11.2009 tarihine kadar "Esetçe ilköğretim Okulu" olan okulumuzun ismi bu tarihten sonra "Esetçe Suzan Demirci Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulu" olarak değişmiştir.

4+4+4 Sistemine geçişle birlikte okulumuz Esetçe Suzan demirci Çağdaş Yaşam Ortaokulu adını almıştır.

Yayın: 07.10.2013 - Güncelleme: 27.09.2022 15:58 - Görüntülenme: 1002